Rehabilitering av turløyper på Høgås

Postet av Geir Magne Feed den 8. Jul 2020

Otra IL (Ski) søkte om spillemidler til å rehabilitere mange av turløypene i Høgås området. Planlegging og synfaring av arbeidet har pågått i flere måneder. Det er mange detaljer som må på plass. Materiell skal kjøpes inn , kjøres ut i terrenget. Traseer skal grøftes, stikkrenner skal legges, tre skal ryddes, stein og røtter skal fjernes osv. Mange timer arbeid er lagt ned og det skal jobbes mange timer dugnad framover, samt innleid arbeid med gravemaskin, ATV, traktor og annet transport materiell.

Det skal lages kulvert/ undergang i Hovedløypa til Himmelsyna, ca 800m fra stadion på Høgås (ved massetaket til Høgås hyttefelt).

Rør til stikkrenner kjøres ut med ATV og henger.

Rensking av gamle grøfter i områder hvor det har grodd til over mange år.

Stein som merkes som skal tas bort, slik at løypekjøring kan starte tidligere, når det er lite snø. Om sommeren kan sommerløypene slås med beitepusser. Når vi slår løypene med beitepusser legger snøen seg bedre på bakken (ikke i lyng og gras), kulden setter seg raskere i bakken og snøforholdene blir langt bedre gjennom sesongen.

Stein blir plukket for "hand"og jernrive brukes for å gjøre underlaget så slett som mulig.

Turbord er kjørt ut og plassert flere steder i løypenettet. Her er det på ei av øyane ved Voyland.

Det er mang røyr som skal ut. I løypene sørover mot Kjuklingheia, Kjerosløypa og 15 km løypa er det 32 røyr transportert ut i terrenget med ATV.

Rehabiliteringsprosjektet har ett budsjett på 900 000 + dugnadsinnsats, 2 års arbeids tid/ramme. Skal være avsluttet senest mai 2022. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.