Høgås skistadion og løyper klargjøres til ny sesong

Postet av Geir Magne Feed den 7. Nov 2020

Vi skriver november og for ett år siden var det 10 cm snø på Høgås. I 2020 er det så langt en mild værtype over Agder og Sør Norge. Men selv om det er mildt så er det vinter og snø som vi sikter mot framover engang, og da er det mye som skal klargjøres. 

1. Løyper sjekkes, merkestaur/stikker til å kjøre etter sjekkes (nye settes ut),  rydde bort greiner ol. som vær og vind har vært harde med. Stikkrenner må sjekkes slik at ikke kvist og andre fremmed legemer tetter røyrene.

2. Kontroll av skilt og tavler/kart. Elgen kan være litt slem med skilt og staut langs løypene. 

3. Greiner/trær som en vet kan bøye seg innover i løypene må tas ned. Motorsaga er alltid med på ATV`en når løypene inspiseres. Det samme må spade og krafse dersom stikkrenner må renskes.

4. Klargjøring av Høgås skistadion. Her skal ca 100 staur settes opp slik at de ulike løypene som går over jordet/stadion får sine korridorer. Høgås skistadion har 4 løyper/korridorer som går parallelt, start, passering, passering og mål.

5. Alle konkurranseløypene 350m - 5 km samt lysløypa og Hovedløypa til postkassen/Himmelsyna blir slått med beitepusser flere ganger i løpet av høsten for at graset skal være kortest mulig slik at frosten går rette i jorden og snøen legger seg på bakken og ikke i grasstråene.

Mye av arbeidet er gjort og er under arbeid. Gautestad, Førevatnløypene er sjekket, stadionarbeidet pågår. Løypene sørover fra Høgås står for tur, (Skarvehei, Kjuklinghei, Undeland/Bjorvatn.) Jakt er også en ting som må tas hensyn til når tid vi kan ut og sjekke. Samt at det må ikke være for lang tid fra sjekk og fram til snøen legger seg. Mye kan skje dersom det går mange dager/Uker. Har opplevd at elgen har vippet skilt i bakken etter sjekken og første preppetur ble kjørt.

Løypesjefen håper at det kommer frost før snøen kommer og at mye av løypesjekken er ferdig.

Arkivbilde fra klargjøring av Høgås skistadion.

Kjempeopplevelse fra Himmelsyna området, i det fjerne stikker kula på Bertesknapen opp over tåkehavet.

Slått arbeid er en viktig sak for å klargjøre løypene for ny skisesong.

Slike opplevelse er gøy, fra Tiursvingen nær Holebekk/Kjuklingheia oppgangen (sør)

Bilde er fra Grivla i 5 km løypa før omlegging og planering i den nye 5 km løypa.  

 Og så venter vi på slike forhold i slutten av november?????


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.