Høgås skianlegg - friluftsområde.

Postet av Geir Magne Feed den 24. Jul 2020

Høgås skianlegg er mest kjent for sine skiløyper og topp løypetraseer. Men det er mange fine tur muligheter sommerstid også. Fiskevann og utsiktsområder som er enestående. Sommertur til toppen av Himmelsyna er en tur på ca 11 km t/r. Ved klarvær og sol ser du havet i sørøst mot Lillesand og Grimstad, 16 av kommunene på Sørlandet kan du se ut over. Fiskekort er det å få kjøpt på Intersport på Evje til flere vann i området (Store Stangevatn, Vikstølvannet, Storøygardvatne osv.)

Vedlikehold av løyper og i anlegget pågår hvert år/Sommer. Nå i disse dager er det ett veldig stort rehabiliterings arbeid av skiløypene som pågår. Det dreneres, planeres og legges rør slik at alle blaute partier i hovedløypene blir tørre og fine både til sommer bruk og ikke minst for skiløypene.

Vi slår også gresset i  hovedløypa innover til Himmelsyna med beitepusser. Da blir det mye lettere og finer å følge den grusa stien innover.

Velkommen til Høgås skianlegg sommer som vinter.

Beitepusser blir brukt til å slå gras og tuer/lyng.

 Fra toppen av Himmelsyna skimtes havet i det fjerne.

Flere steder i løypenettet finnes det bord og benker til å hvile på, nyte medbrakt niste og nyte naturen og stillheten rundt deg.

Mange røyr skal kjøres ut i løypenettet.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline