Rapport Kjuklingheia rundt

Postet av Olav Magne Tveitå den 15. Feb 2021

Det ble en ny stor idrettslørdag under Kjuklingheia rundt. Einar Grindheim og Amalie Frigstad gikk nok en gang til topps i sine respektive klasser. Einar fikk den sterke tiden 23,20, men vi har han mistenkt for å ha et gir til på lur. Han lå i alle fall sammen med Torstein og Harald til like før mål og hadde et monsterrykk det siste stykket mot mål der han parkerte konkurrentene. Amalie flyter videre på bølgen og hever seg for hvert eneste løp. Den store sensasjonen og vinner av overraskelsesprisen ble imidlertid søsteren Lydia Frigstad. Speakeren var nysgjerrig på hvem som hadde trent henne opp til de fantastiske tidene. Hun kunne da røpe at hun hadde hele to trenere i ryggen. Det var både pappa og Amalie. Det er ikke rart hun har fått opp farten.

Karl Magnus Tveitå ble vinner av utviklingsprisen. Han var den som forbedret seg aller mest fra forrige helgs Otratrippel. Det var så man følte litt med Eivind Leander Dale. Han var også på jakt etter utviklingsprisen og slo Karl Magnus med hele 7 minutter og gikk hele 12 minutter raskere enn forrige helg. Det var bare det at han gikk litt for fort forrige helg. Karl Magnus gikk nemlig hele 15 minutter raskere. Martin Stokke forbedret seg også med hele 11 minutter fra forrige helg. Vi føler litt med disse to guttene som gikk helt fantastisk og overrasket de fleste av oss uten at det dessverre var flere priser tilgjengelig. Ellers merker vi oss at Anna Hauan og Lina Grindheim er i klar framgang. Når kroppen spiller 100% på lag skal man ikke helt utelukke en liten overraskelse eller to der også.

Må ellers berømme Arnt Tore Gautestad og Dag Refsnes for å stille. Det er stas for ungdommene å slå godt trente voksne! En tidligere VM-finalist i diskos lå totalt utslått etter målgang og kunne glede seg over å ha slått ei forholdsvis uanfektet jente på 10 år fra Iveland med et knapt minutt. Camilla Tveitå gikk til topps i dameklassen og dette var sannsynligvis hennes eneste seier i langrennssporet noen gang. Gleden over å være i mål var åpenbar, men det virket som om begeistringen tok noe overhånd etter hvert som kreftene kom tilbake. Jeg tror i alle fall at hun mumlet noe om at nå var det bare å «komme med Johaug», men det er mulig jeg hørte feil.

Det er litt vanskelige tider og vi i Otra må nå nøye oss med å konkurrere med hverandre. Mange trener hardt og trener nesten hver dag gjennom året i håp om å prestere sitt ypperste i vinterens skirenn. Det kan være både litt demotiverende og tungt å ikke få prøvd seg utover kommunegrensa. Men som seriøse utøvere skal man være klar over følgende: «Så lenge du gjør det beste ut av situasjonen, skal du være fornøyd med deg selv». Dere har ingen som helst skyld eller påvirkning i forhold til den situasjonen landet har kommet i.  Kunsten er å rette søkelyset mot utvikling. Man kan utvikle seg selv om man ikke får konkurrert slik man helst vil. Dersom dere klarer å holde trykket oppe i en slik situasjon, har dere faktisk grunn til å være ekstra fornøyde med dere selv. En dag får dere konkurrere igjen på vanlig måte og da har dere som har lyktes i denne perioden sannsynligvis en fordel i forhold til mange av de dere konkurrerer med. Og dere har ikke minst bevist overfor dere selv at dere har drivkraften og forutsetningen som skal til for å utvikle deres personlige potensial til det ypperste. Jeg har inntrykk av at dere skiløpere i Otra IL er flinke i så henseende og derfor er vi stolte av dere. Det er ikke hvor gode dere er, men hvor mye dere klarer å tyne ut av talentet deres som er det mest spennende for oss som heier på dere. Og det er det som utvikler dere til kremen av norsk ungdom!

Resultater Kjuklingheia 13/2-2021 – FRI TEKNIKK

-8 grader og ganske god glid -sol

Utøver

 

8,5km

Lydia Frigstad

10

33,53

Astrid Hauan

06

25,33

Lina Grindheim

06

25,59

Kari Robstad

05

31,25

Marte Heisel

05

26,09

Anna Hauan

04

25,19

Amalie Frigstad

03

23,38

Unni Tveitå

02

37,00

Emelia Tveitå

02

36,35

Karl Magnus Tveitå

10

46,05

Martin Stokke

10

40,22

Eivind Leander Dale

10

39,03

Endre Robstad

10

37,40

Kjell Hauan

09

29,02

Torstein Landås

05

23,29

Einar Grindheim

04

23,20

Harald Robstad

04

23,35

Dag Refsnes

MS

26,46

Arnt Tore Gautestad

MS

23,53

Einar Kristian Tveitå

MS

32,56

Camilla Tveitå

KS

46,12

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.