Nye stavregler på Rulleski.

Postet av Geir Magne Feed den 9. Jul 2022

Teksten er hentet fra Langrenn.com

FIS innfører nye stavregler fra 1. juli 2022

Fra 1. juli 2022 trådte nye stavregler i kraft for alle FIS-sanksjonerte rulleskirenn:

 Rulleskistaver må nå ha tupp med trinse.


Foto: Newspower.it

Fra 1. juli 2022 er det krav om at rulleskistaver må ha godkjent trinse i FIS-konkurranser

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet FIS har innført nye regler for stavtupper i rulleskikonkurranser. Disse trådte i kraft forrige uke, fra 1. juli 2022. 

Se regelen nederst i saken

Endringen innebærer at stavtuppene på rulleskistavene nå vil se mer ut som de som brukes på snø om vinteren. Poenget med å innføre krav om trinser på rulleskistaver er sikkerhet ved ulykker. 

Rulleskistavene må nå ha en egen trinse. Den likner på trinser som brukes på vanlige skistaver om vinteren. Bakgrunnen for det nye kravet er sikkerhet. Med en slik trinse reduserer man risikoen for skade på kroppen ved ulykker, sier Ludvig Remb, som er ansvarlig for rulleski i det svenske skiforbundet til Längd.se.

Han poengterer at det er ikke mulig å bruke skistaver beregnet på snø. 

– De stavene som brukes om vinteren er nå så trimmet at det er krav om trinser som er tilpasset rulleskistaver. Disse er laget av et annet material med hardere plast, forklarer Remb. 

I internasjonale FIS-konkurranser gjelder den nye regelen for utøvere i eliteklassene. Det inkluderer da konkurranser som Blink og Alliansloppet. 

I nasjonale og nordiske rulleskikonkurranser vil det denne sesongen kun gjennomføres måling og kontroll av stavtupper, men løpere som har feil tupp vil ikke bli nektet å starte. Fra 2023 skal regelen gjelde for alle klasser og konkurranser. 

Gira på rulleskirenn? Her er sesongens terminliste 2022

Arkivfoto fra tidligere Blinkfestival.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.