Det er ferietid, det er Jordbærfestival til lørdag

Postet av Ski den 17. Jul 2019

Juli er ferietid og det er også Jordbærfestival på Evje. Lørdag 20.juli er det den 25. Jordbærfestivalen som blir arrangert. Det hele startet sommeren 1994. Festivalen har alltid blitt arrangert 3. lørdag i juli, (kun ett unntak finnes.) I løpet av alle disse årene har det vært ett folkehav i Evje sentrum. Vi tipper at på det meste har det vært innom 3-5000 mennesker i løpet av dagen. De første årene var det selvsagt jordbær fra Brødrene Kjetså på Hornnes som leverte bærene. Skigruppa brukte fredagen før festivalen og plukket bær på dugnad, på det meste var vi over 700 kg. Omsetningsrekord er over 1200 kg på en festival dag. Den dagen solgte vi veldig mang kasser til besøkende. Når Kjetså brødrene sluttet, var det Tor Morten Evje som leverte bær. Etter han var det ett par sesonger vi måtte ut av kommunen og til Tveit v/Kjevik etter bær. Men nå har vi i mange år kjøpt bær av Steinar Bjellås og bær produsert i kommunen.

Idag etter 24 ganger har vi passert 17 tonn med bær og over 2,1 millioner kroner i omsetning.

Lørdag 20. juli kl 1000 starter den 25. festivalen. Vi krysser fingrene og håper at Yr.no sine siste meldinger går i vår fordel og at det ikke kommer regn på lørdag før etter kl 1500. Da er festival nr 25 ferdig.

Frv Sondre Ramse, Torgeir Uleberg, Åsmund Wiberg og Heidi Hodne. Disse fire skiløperne har lagt ned mange treningstimer og dugnadstimer i Otra IL SKI.

Loddsalg er en viktig del og inntektskilde under jordbærfestivalen, Frv  Klemmet Torgersen, Gunnar Dyrland og Marit Grindheim.

Røde og fristene er jordbærene, det er sommer.

Kulturpatruljen i Setesdal har vært med i flere år med danseoppvisning mm.

Det er mange fra skigruppa som jobber dugnad i forbindelse med hver jordbærfestival. Ca 250-300 dugnadstimer legges ned for å skaffe inntekter til driften av skiløyper, hoppbakker osv.

2019 er det 25. gang vi arrangerer Jordbærfestival i Evje sentrum.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.