Det ble en blaut Jordbærfestival Nr 25

Postet av Ski den 20. Jul 2019

Jordbærfestival nr 25 er historie. Lørdag 20.juli 2019, Yr.no sine prognoser slo til. Det ble litt yr og regn på formiddagen og blaut ettermiddag. Men vi kom i havn. 4915 lodd ble solgt på jordbærlotteriet og robotklipperen gikk til ett ektepar i Grendi i Bygland - Turid og Olav Greibrokk. Otra Ski gratulerer. Tippekonkurransen - Hvor mange jordbær i bollen? -, 128 bær var det i bollen. Ingen tippet det, men det var 2 stk som var 2 i fra, 130 stk. Gerd Gård og Magrete Gautestad ble vinnere.

Men Jordbærfestivalen er egentlig JORDBÆR, det røde gode, saftige, søte bæret som alle venter på gjennom en lang og kald vinter og vår. Årets festival ble det levert 82 kasser med bær, ca 500 kg. Mange koset seg med jordbær m/fløtemelk og sukker på. Kaffe fulgte med for de som ønsket det.

Teltene var fylt med mennesker som ville få med seg Kulturpatruljen sitt sommerprogram med sang/stev og dans.

KL 1200 var det hilsen fra ordfører Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes kommune. Han takket Otra/Otra Ski for alt arbeid som gjøres og har blitt gjort i alle disse årene. Ordføreren hadde med seg en sjekk på kr 5000,- og blomster til Otra Ski - Jordbærfestival 25 år.

Jordbærfestivalen 2019, regn og oppvisning fra Kulturpatuljen i Setesdal.

Ordfører i Evje og Hornnes kommune, Bjørn Ropstad hadde hilsen fra kommunen.

Festival sjef Line Birkeland med sjekk og blomster fra kommunen.

Jordbærene fra Steinar Bjellås i Hornnes smakte fortreffelig.

Det kreves mange for å hamse 450-500 kg jordbær. Denne lørdagen er det mange av skigruppas utøvere og foreldre som stiller opp for å skaffe penger i kassa. Tilsammen har ca 30-40/50 skivenner vært i arbeid denne lørdagen i juli. Takk til dere alle.

Glenn Q Haakonsen ledet festivalen med sikker stemme og hadde god kontroll over alt som skulle skje i løpet av dagen.

Vel Møtt om ett år - 3. lørdag i juli 2020. Da er det Otra IL som har jubileum - 60 år. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.