Langrennsesongen er i gang

Postet av Ski den 24. Nov 2019

Våre to langrenns løpere i seniorklassen har starta sesongen på Beitostølen i helga. Åsmund Wiberg og Sondre Ramse er i gang. Begge var fornøyd med sine løp i helga. Åsmund plasserte seg mellom 89 (klassisk) og 83 (fristil) og Sondre ble nr 34 på sprinten fredag og 35 på 15 km fristil søndag. Neste løp for de er NC på Gålå kommende helg.

Agderposten hadde følge artikkel om Sondre:

Rakettåpning for skiløperen fra Evje

         
Sondre Ramse (21) åpnet søndagens 15 kilometer på Beitostølen forrykende raskt. Det resulterte i en bunnsolid start på sesongen.               
                                                                        NTB                                    
                Publisert: 24.11.2019 15:07                      

35. plass i selskap med et knippe av verdens beste langrennsløpere ble den oppløftende fasiten for Otra-løperen i sesongens første distanserenn. 21-åringen fra Evje hadde dermed god grunn til å smile på vei ut av langrennsanlegget på Beitostølen.

         

Ingen skal påstå at ikke Ramse gikk offensivt til verks heller. Etter 2,2 kilometer lå han helt oppe på niendeplass, på plassen foran den dobbelte OL-mesteren Simen Hegstad Krüger. Sistnevnte vant til slutt rennet.

         

- Jeg åpnet hardt og ville egentlig se hvor bra jeg kunne åpne. Det er bedre å prøve enn å komme i mål og tenke «søren, jeg burde gått fortere». Jeg synes egentlig jeg holdt greit, smilte Ramse til Agderposten etter målgang.

         

God oppkjøring

         

Rakettåpningen kostet samtidig litt.

         

- Jeg merket jeg ble litt seig ut på andrerunden, men fant likevel en jevn flyt. På sisterunden ble jeg litt sliten, men jeg trøkket jevnt på og fikk en veldig grei gjennomkjøring, oppsummerte 21-åringen.

         

- Du fikk alt i alt gode svar av kroppen?

         

- Jeg synes egentlig det. Jeg merker at jeg ikke er helt i toppslag, men det blir bare bedre. Får jeg noen gjennomkjøringer, tror jeg det kan bli veldig bra, sa Otra-løperen.

         

Veldig bra må også langrennstalentets sesongoppkjøring kunne sies å ha vært. Veien fram mot sesongstarten på Beitostølen har vært nærmest fri for fartsdumper.

         

- Jeg hadde fire sykdomsdager i løpet av hele sesongoppkjøringen, så det er ikke noe å klage på. Det har gått veldig bra, sa Ramse.

         

- Du har ingenting å skylde på hvis det går galt?        

- Nei, dessverre, lo 21-åringen.

         

Vil til VM

         

Vinterens store mål ligger fortsatt noen måneder fram i tid. I månedsskiftet februar/mars skal det kjempes om VM-medaljer i tyske Oberwiesenthal.

         

- Jeg har veldig lyst til å komme meg til U23-VM. I tillegg vet jeg at jeg behersker begge stilarter og alle distanser ganske bra. Da gjelder det egentlig bare å treffe med dagsform, ski og løpsopplegg, så tror jeg det kan være mulig, sa Ramse.

         

Fortsatt har han god tid med hensyn til å sikre seg en plass i den norske VM-troppen, men kampen er samtidig hard.

         

- Det er jo lurt å vise seg fram allerede fra start, men akkurat Beito vet jeg at vi bruker mer som en gjennomkjøring. Det er vel helst etter jul at man virkelig bør begynne å vise seg fram. Samtidig er det selvfølgelig ikke dumt å legge inn en søknad før jul også, sa Otra-løperen.

         

For andre sesong er han inne i skiforbundets Veidekke-system. Det har gitt bedre oppfølging og et ytterligere sportslig løft.

         

- På trening viser det seg at jeg har fått det, men det gjelder å få det ut i renn.

         

- Men du har gode tester?

         

- Det har jeg. Alt tyder på at jeg har blitt bedre. Jeg henger bedre med enn før, og bare det synes jeg er et styrketegn. Det er artig. Etter hvert håper jeg det går fortere og fortere.

         

Kommende helg er det norgescupåpning på Gålå.

Bilde av Sondre Ramse på Beito, foto NTB,Scanpix

  


Kommentarer

  • Jorg Kieding

    dette er meget bra. Fortsett videre, men stress deg ikke du har tid.

    26 november 2019

Logg inn for å skrive en kommentar.