Flatebygd Skianlegg

Postet av Geir Magne Feed den 7. Jul 2022

Flatebygd Skianlegg ble bygget på slutten av 1980 tallet og var klar til bruk i 1991. Stadion ligger 350 m oh. Snøforhold og snøgrenser har endret seg og flyttet seg høyerer opp i høyden (Høgås Skianlegg 500 moh). Så anlegget i Flatebygd har ikke blitt brukt så mange år/ganger etter det ble bygget. Løypene her er egentlig rene trening/konkurranse løyper. Ingen turløyper har utgangspunkt/start herfra. 

Nå er det over 30 år siden anlegget og løypene var ferdige. Det er Evje opg Hornnes kommune som står som eier av anlegget, men Otra IL har driftet det. Vi har ikke arrangert konkurranser på mange år, men løyper blir kjørt fra Bjorvatn/Undeland (Høgås) når forholdene tillater det.

I disse dager er kommunen i gang med arbeid å rydde opp i materiell og bygg som er ned slitt. Dette skjer i samarbeid med skigruppa. Hovedbygget på stadion er striglet med beis/maling, og det var mange år siden Jon Omland hadde den dugnadsjobben. 

Kommunen har kjørt bort utstyr som var "søppel". Den ene brua ved Hovedbygget skal rives og område planeres slik at det ikke er noen fare. De to andre bruene skal sjekkes og rehabiliteres  slik at de er trygge og kan brukes om vinteren (også om sommeren). Selve stadion områdene er tilsådd og blir slått hver sommer av en av bøndene i Flatebygd.

 Ketil Grindheim kan også bruke malekosten, ikke bare være trener. Torbjørn Grindheim (med ryggen til) har 5 minutter.

Anders Kjetså Røed kliner til med Rørosrød farge på hovedbygget på Slammen.

Kjell Hauan er også med på dugnadslaget som Jens Petter Røed i Skigruppa har satt sammen for malerjobben på Slammen.

Arkivbilde fra 2004. Klubbløp på Slammen - Flatebygd Skianlegg. Start nr 1 Harald Aas.

Arkivbilde fra 2006, Trollrennet.

Arkivbilde fra skiskytterbanen i anlegget i Flatebygd. (2004)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.