Evje Rulleskiløype

Postet av Geir Magne Feed den 11. Okt 2022

Evje Rulleskiløype er inne i siste fase før vi kan avslutte arbeide med løypa. Vi måtte utbedre ett par svinger som ble litt for krevende.  I dag (tirsdag) disse partiene asfaltert. Den mest krevende svingen ble utvidet og dosert enda mer. Doseringen ble så pass stor at det skapte problemer for asfalt utleggeren. Nå er arbeidet utført. Torsdag har Skigruppa fellestrening og da vil vi få tilbakemelding på arbeidet som er utført. 

Mye vind og nedbør i det siste har også ført til barnåler og blader har lagt i løypa. Dette fører til flere glatte partier. Men i dag ble en løvblåser testet ut og det var veldig effektivt. Asfalten ble blåst rein, men på denne årstida, må vi forvente mer nåler/blader daler ned.

Onsdag (kl 1700) skal det jobbes dugnad med å legge ut grus langs asfaltskulder der som det kan løpes. Fra Evje stadion (start) og utover til første veikryss (v/Vølundsbekken) er løpetrasèn på høyre side, videre herfra følger løpetrasèn venstre side resten av lysløypa med asfalt.  Vi bruker ATV m/henger og en gjeng med crafse og rive til arbeidet.

Her er arbeidet ferdig i den mest krevende svingen.

Svingen har blitt kraftig dosert i utgangen. Dette skapte problemer for asfaltleggingen.

Svingen er dosert og gjort bredere.

Arkivbilde fra asfalt legging tidligere i sommer.

Mange steder var asfalten dekket med barnåler og løv. Det er høst i lufta.

Løvblåser er brukt her.

ATV m/henger brukes til å legge grus på asfalt skulderne . Her er det utlegging ved stien opp til Lavvoen på Høgås.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.